GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972)

GUNILLA har jobbet heltid som kunstner siden 2003 og det har vært de humoristiske og ofte melankolske kumotivene som har stått i fokus store deler av denne tiden. Hun har hatt over 50 separatutstillinger og vært med på over 80 gruppeutstillinger i både Norge og Sverige. Siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema, og da spesielt de utrydningstruede (hele en av tre arter i Norge er truet). 

Hun samarbeider jevnlig med forskere og miljøvernorganisasjoner, og hun holder ofte foredrag om fugler og hva vi kan gjøre for å redde dem. Gunilla jobber med alle typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Gunilla har også jobbet mye med grafikk, og hun har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder.

Hun er spesielt glad i litografi som uttrykksform, og har trykket lito hos Fredriksens Grafikk, Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiska verkstad.

GUNILLA jobber i den nedlagte Galleberg Stasjon. I atelieret, som hun deler med sin mann, designer Eivind S. Platou, er det også et fast galleri, og du er velkommen inn for en titt eller handel. Ta kontakt på post(at)gunillaholmplatou.no eller 913 70 104 for å avtale tid. Kun åpent etter avtale. Adressen er Galleberg Godshus, Galleberggata 31, 3073 Sande i Vestfold.

For fullstendig utstillingsoversikt, CV og biografi for Gunilla, se GUNILLA.NO