GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972)

GUNILLA har jobbet heltid som kunstner siden 2003 og det har vært de humoristiske og ofte melankolske ku- og dyremotivene som har stått i fokus store deler av denne tiden. Siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema, og da spesielt de utrydningstruede (hele en av tre arter i Norge er truet). 

Gunilla har hatt over 50 separatutstillinger og vært med på nær 100 gruppeutstillinger i både Norge og Sverige. Kunsten hennes er representert i mer enn 40 gallerier i Norge. 

Hun samarbeider jevnlig med forskere og miljøvernorganisasjoner, og hun holder ofte foredrag om fugler og hva vi kan gjøre for å redde dem. Gunilla jobber med alle typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Gunilla har også jobbet mye med grafikk, og hun har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder.

Fredriksens Grafikk, Stentrykk, Jørund Sørensen, Serimaster og Tidaholm litografiska verkstad er noen av stedene hun har trykket grafikk.

GUNILLA jobber i den nedlagte Galleberg Stasjon. I atelieret, som hun deler med sin mann, designer Eivind S. Platou, er det også et fast galleri, og du er velkommen inn for en titt eller handel. Ta kontakt på post(at)gunillaholmplatou.no eller 913 70 104 for å avtale tid. Kun åpent etter avtale. Adressen er Galleberg Godshus, Galleberggata 31, 3073 Sande i Vestfold.


Utstillinger 
• 29.5-13.6: «Ventetid». Separatutstilling i Oslofjorden kunstsenter, Drøbak.

• Ultimo mai-primo juni: Gruppeutstilling på Myken i regi av Galleri Fenka

• 19.6.-16.8.21: «Utstilling med tre». Separatutstilling med ektemann og designer Eivind S. Platou, samt venn og kollega Camilla Prytz (glass- og emaljekunstner) i Galleri SG, Trondheim.

• 19.6: Åpning av sommerutstilling på Galleri Fenka, Levanger.

• Hele sommeren: gruppeutstilling i Galleri Elisabeth G, Tysnes.

• Nov 2021: Juleutstilling Galleberg Godshus, Sande i Holmestrand.


For fullstendig cv, se min blogg GUNILLA.NO

For utvidet biografi, se min blogg GUNILLA.NO

For liste over alle tilgjengelig malerier, se FLICKR

For presseklipp, se min blogg GUNILLA.NO 

GUNILLA PÅ FACEBOOK

 

GUNILLA PÅ FLICKR

 

GUNILLA PÅ INSTAGRAM 



Under: Mitt atelier og utsalgssted i gamle Galleberg Stasjon i Sande i Vestfold.


Under: Hagen utenfor studioet.