GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972)

GUNILLA har jobbet heltid som kunstner siden 2003 og det har vært de humoristiske og ofte melankolske ku- og dyremotivene som har stått i fokus store deler av denne tiden. Siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema. Hennes er verden er fargerik og fantasifull. Menneskeartens relasjoner, følelser og aktiviteter står i sentrum, selv om motivkretsen består av dyr av ymse slag. Titlene spiller gjerne en stor rolle i hennes verk.

Gunilla har hatt over 60 separatutstillinger og vært med på over 100 gruppeutstillinger i både Norge og Sverige. Kunsten hennes er representert i mer enn 40 gallerier i Norge. 

Kunstneren jobber med alle typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Gunilla har også jobbet mye med grafikk, og hun har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder.

Fredriksens Grafikk, Stentrykk, Jørund Sørensen, Serimaster og Tidaholm litografiska verkstad er noen av stedene hun har trykket grafikk.

Holm Platou er engasjert i naturvern og miljøspørsmål, og samarbeider jevnlig med forskere og miljøvernorganisasjoner. Hun har deltatt i en rekke radio- og TV-programmer, skrevet mange aviskronikker og holder også foredrag om truede fuglearter, gjenbruk, resirkulering og avfall. 

GUNILLA jobber i den nedlagte Galleberg Stasjon. I atelieret, som hun deler med sin mann, designer Eivind S. Platou, er det også et fast galleri, og du er velkommen inn for en titt eller handel. Ta kontakt på post(at)gunillaholmplatou.no eller 913 70 104 for å avtale tid. Kun åpent etter avtale. Adressen er Galleberg Godshus, Galleberggata 31, 3073 Sande i Vestfold.


For fullstendig cv, se min blogg GUNILLA.NO

For utvidet biografi, se min blogg GUNILLA.NO

For liste over alle tilgjengelig malerier, se FLICKR

For presseklipp, se min blogg GUNILLA.NO 

GUNILLA PÅ FACEBOOK

 

GUNILLA PÅ FLICKR

 

GUNILLA PÅ INSTAGRAM Under: Mitt atelier og utsalgssted i gamle Galleberg Stasjon i Sande i Vestfold.